Olika stilar på brudbuketter

Runda brudbuketter

Runda brudbuketter kan man antingen göra handbundna, med fria stjälkar eller i en brudbukettshållare. Det är en modell som passar fint till smala klänningar.

Handbundna buketter passar bra om man vill ha en mer lantlig och enkel känsla på buketten, medans man får en mer exklusiv känsla med fler detaljer om man gör buketten i hållare.

Man kan använda de allra flesta blommor till runda buketter.

Droppformade brudbuketter

En droppformad brudbukett görs i en brudbukettshållare där blommorna sätts i oasis. En droppe kan vara både kompakt och lös i formen, med olika bredd och längd på droppen.

Modellen är fin till klänningar med vidd i och till långa brudar.

Platta limmade brudbuketter

En brudbukett kan göras tunn och platt, med ett nätt skaft, genom att varje blomma limmas på en tunn skiva. Med denna teknik kan många blommor, sättas samman till fantastiska konstverk samtidigt som buketten blir förhållandevis lätt. Med ett tunt skaft under plattan kan brudbuketten bäras som en traditionell brudbukett, men intrycket blir lite nättare och personligare.

Att limma en brudbukett tar vanligen inte längre tid att göra än att sätta samman blommorna på andra sätt. Det gör att priset på den här typen av brudbuketter vanligen inte blir högre än för andra former av brudbuketter.

Personliga brudbuketter

En brudbukett behöver inte alltid bäras på ett traditionellt sätt, i stjälkarna eller i ett handtag, utan kan exempelvis bäras som en boll i handflatan eller som ett smycke på handleden. Dessa modeller ger bröllopet en exklusiv och personlig känsla.

Olika tekniker kan användas. Det kan exempelvis handla om en glameliros för handleden, eller en liten bollformad bukett att hålla i handen, eller ett paraply, gjort av blommor.

Beroende på önskad form och teknik varierar priset på den här typer av brudbuketter.

 Print  Email