Planera bröllopsblommorna och valet av brudbukett

Det finns många saker att tänka på för att valet av brudbukett och övriga bröllopsblommor ska bli så som man vill ha det. 

Välj känsla eller tema

Vilken känsla ska bröllopet ha? Ska det exempel vara romantiskt, i lantlig stil, modernt och stilrent, konstnärligt, lyxigt, futuristiskt, 70-talsretro eller ha något nischat tema av annat slag? 

Låt känslan och temat på bröllopet märkas i valet av brudbukett och övriga bröllopsblommor för att skapa bästa helhetskänsla.

Ta hänsyn till årstid och säsong

När ska bröllopet äga rum? Årstiden och säsongen kan påverka hur brudbuketten och de övriga bröllopsblommorna bör se ut. Även om det alltid, året runt, går att få tag i de flesta blomsorter kan kvaliteten och priset på blommorna variera väldigt mycket efter säsong.  

Vi rekommenderar brudpar att ta vara på den aktuella säsongens blommor så långt det är möjligt och samtidigt knyta an till den helhetskänsla som bröllopet ska ha.

Förstärk platsen för vigselakten

Var ska bröllopet äga rum? I en kyrka, ett stadshus, eller kanske en trädgård? Platsen för akten kan också påverka vilka blommor som är mest lämpliga för att förstärka rätt känsla och lyfta hela bröllopet till den nivå man vill. 

Under kyrkobröllop kan blomsterdekorationer i kyrkan förstärka helhetsupplevelsen, och det blir extra fint om brudbuketten och de övriga dekorationerna samspelar i färg och stil. I ett stadshus med en enkel borgerlig ceremoni kanske brudbuketten är den enda blomsterdekorationen, och i en trädgård kanske omgivningens buskar och blommor kan samspela på ett läckert sätt med brudbuketten och andra bröllopsdekorationer. 

Tänk på harmonin med brudklänning och accessoarer

Ofta väljer brudpar kläder innan man väljer brudbukett, och framför allt är brudklänningen symboliskt viktig för många. När sedan brudbuketten ska väljas är det viktigt att vara medveten om hur den harmonierar med bröllopsklänningens färg och stil. Det går alltid att hitta rätt blommor som förstärker den vackra bröllopsklänningen och samtidigt får brudbuketten att lysa fantastiskt.

Även smycken och olika accessoarer kan påverka helhetskänslan mycket. Det kan göra stor skillnad att till exempel välja örhängen eller huvudbonader som förstärker upplevelsen av klänningen och brudbuketten.

Förstärk mat- och underhållningsupplevelsen

Helhetskänslan eller det eventuella temat på bröllopet bör märkas även i valet av mat och underhållning. Ofta kan upplevelsen av en viss meny förstärkas i valet av bordsdekorationer, och underhållning på en scen lyftas med rätt scendekorationer. 

Bordsdekorationer, scendekorationer, entrédekorationer, buffédekorationer etcetera bör ha samma känsla som brudbuketten, eller åtminstone innehålla någon detalj som tydliggör sambandet, som en röd tråd för bröllopet.

Leverans och hämtning

Den dag när bröllopet ska äga rum är det ofta ett tajt schema för brudparet, med allt som ska ordnas i sista stund. Ett hett tips är att i god tid anlita någon som kan hämta bröllopsblommorna åt en, så att brudparet själva slipper göra det.

Ett bra alternativ är att be oss leverera alla bröllopsblommor direkt till den plats där bröllopet ska äga rum. Vi kan ocks hjälpa till att ställa i ordning alla blommor på plats i kyrkan och festlokalen.

 Print  Email